

WINTON SALOON FEST WINTON MOTOR RACEWAY 19th – 20th OCTOBER 2019 PERMIT No. AASA 191019/WMR4161

FURTHER REGULATIONS

| 4 | $D \Lambda$ | CE | OF | | A 1 | C |
|----|-------------|-----|----|------|-----|-----|
| 1. | KΔ | (CE | OF | -ICI | AI | . > |

- 1.1 Steward of the Meeting: Bill Bennett
- 1.2 Clerk of Course: replace Michael Neilson with Richard Weston
- 1.3 Assistant Clerk of Course: include Damien Mitchell
- 1.4 Chief Medical Officer: include Chris Baker
- 1.5 **Judges of Fact:**

Start & Finish: Richard Weston, Matt Cornford, Jo Allsop and Elaine Mival

2. EVENTS

2.1 **2019 BMW Driver's Cup Championship:**

2 X 15 Minute Practice (Saturday)

1 X 30 Minute Qualifying (Saturday)

1 X 30 Minute Warm Up (Sunday)

2 x 60 Minute Races

2.2 2019 CUE Enduro Super Series Championship – Round 4:

1 X 15 Minute Practice (Saturday)

1 X 20 Minute Qualifying (Saturday)

1 X 20 Minute Qualifying (Sunday)

2 x 60 Minute Races

2.3 **2019 Vic V8s Championship – Round 5:**

1 X 15 Minute Practice (Saturday)

1 X 15 Minute Qualifying (Saturday)

2 x 8 Lap Races (Saturday)

3 x 10 Lap Races (Sunday)

2.4 2 Litre Sports Sedans/APRA Pulsars:

1 X 15 Minute Practice (Saturday)

1 X 15 Minute Qualifying (Saturday)

2 x 8 Lap Races (Saturday)

3 x 10 Lap Races (Sunday)

2.5 **Tin Top Racing Series:**

1 X 15 Minute Practice (Saturday)

1 X 15 Minute Qualifying (Saturday)

2 x 8 Lap Races (Saturday)

3 x 10 Lap Races (Sunday)

3. DRIVERS BRIEFING

- 3.1 Attendance is compulsory and failure to be present or on time at the Drivers Briefing will be reported to the Steward of the Meeting for consideration and further action.
- 3.2 The Drivers Briefing will be conducted in the Briefing Room located in the Club Paddock opposite the "T" Garages.
- 3.3 The Drivers Briefing will commence at **08:00am** on Saturday October 19th.
- 3.4 If any further Driver Briefings are required they will be advised at the meeting.



4. **DOCUMENT CHECK**

- 4.1 Document check will be conducted on Friday 18th October at the "Red Shed" Paddock Office commencing at 08:00.
- 4.2 You are reminded to present your:
 - AASA/CAMS Vehicle Passport or Vehicle Log Book
 - Competition Record and/or Licence
 - Organiser's Indemnity form for your Pit Crew
- 4.3 Each entrant will receive one (1) competitor pass (wristband) and four (4) pit crew passes (wristbands) at Document Check. The pit crew passes will be allocated upon lodgement of the completed Pit Crew Disclaimer form. Please note wristbands will also gain you access to the venue on Saturday & Sunday.

5. RESULTS

5.1 The winner of each race will be the vehicle that completes the race in the fastest race time subject to the approval of the Clerk of the Course and/or Steward.

6. PIT LANE/PADDOCK

- 6.1 A speed limit of **40 km/h** will apply in pit lane at all times and drivers **MUST NOT** exceed this limit. If this limit is exceeded during the meeting, penalties will be applied.
- 6.2 All Drivers are reminded that the Paddock Area is a General Public Area and **MUST** strictly observe the speed limit of **10km/h**.
- 6.3 Any person entering the Pits/Pit Lane Area must be wearing the appropriate wristband.
- 6.4 The concrete apron (walkway) behind the Pit Lane Garages is an exclusion zone to allow unimpeded access to each garage via the rear door. This exclusion must be observed at all times on the grounds of safety. Tender vehicles, temporary structures, vehicle parts and components are included in those items not to be parked, left or stored in this zone.
- 6.5 No person under the age of sixteen (16) years will be permitted in Pit Lane or the Pre Grid at any time, unless they are an appropriately licenced Driver or Competitor that is competing in the relevant event.

7. WASTE OIL/TYRES

- 7.1 Waste oil is to be disposed of in the designated waste oil bins provided. These are clearly identified and distributed throughout the paddock areas.
- 7.2 All storm water drains lead directly to the local waterways and the Environmental Protection Agency (EPA) will be monitoring the situation in the lead up and throughout the Meeting.
- 7.3 Used tyres must be removed, from Winton Motor Raceway, by the competitor, for disposal in an appropriate manner.

8. MEETING TIMETABLE

8.1 See the following pages:

Prue Payne Secretary of the Meeting



Saturday October 19th

| | START | FINISH | CATEGORY | DURATION | SESSION |
|----|-------|--------|-------------------|------------------------------------|--------------|
| B1 | 7:30 | | Briefing | | Officials |
| B2 | 8:00 | | Briefing | | Drivers |
| P1 | 9:00 | 9:15 | 2LSS/APRA Pulsars | 15 Minutes | Practice 1 |
| P2 | 9:20 | 9:35 | NSW ProdSports | 15 Minutes | Practice 1 |
| P3 | 9:40 | 9:55 | Tin Tops | 15 Minutes | Practice 1 |
| P4 | 10:00 | 10:15 | E30 Racing | 15 Minutes | Practice 1 |
| P5 | 10:20 | 10:35 | Vic V8s | 15 Minutes | Practice 1 |
| Q1 | 10:40 | 10:55 | 2LSS/APRA Pulsars | 15 Minutes | Qualifying 1 |
| Q2 | 11:00 | 11:20 | NSW ProdSports | 20 Minutes | Qualifying 1 |
| Q3 | 11:25 | 11:40 | Tin Tops | 15 Minutes | Qualifying 1 |
| Q4 | 11:45 | 12:15 | E30 Racing | 30 Minutes | Qualifying 1 |
| Q5 | 12:20 | 12:35 | Vic V8s | 15 Minutes | Qualifying 1 |
| R1 | 12:40 | 12:55 | 2LSS/APRA Pulsars | 8 Laps or 1 Lap after 12:53 | Race 1 |
| R2 | 13:00 | 14:00 | NSW ProdSports | 60 Minutes or 1 Lap after 13:58 | Race 1 |
| R3 | 14:05 | 14:20 | Tin Tops | 8 Laps or 1 Lap after 14:18 | Race 1 |
| R4 | 14:25 | 14:40 | Vic V8s | 8 Laps or 1 Lap after 14:38 | Race 1 |
| R5 | 14:45 | 15:45 | E30 Racing | 60 Minutes or 1 Lap after 15:43 | Race 1 |
| R6 | 15:50 | 16:05 | 2LSS/APRA Pulsars | 8 Laps or 1 Lap after 16:03 | Race 2 |
| R7 | 16:10 | 16:25 | Vic V8s | 8 Laps or 1 Lap after 16:23 | Race 2 |
| R8 | 16:30 | 16:45 | Tin Tops | 8 Laps or 1 Lap after 16:43 | Race 2 |



Sunday October 20th

| | START | FINISH | CATEGORY | DURATION | SESSION |
|-----|-------|--------|-------------------|-------------------------------------|--------------|
| В 3 | 8:15 | | Briefing | | Officials |
| Q6 | 9:00 | 9:20 | NSW ProdSports | 20 Minutes | Qualifying 2 |
| P6 | 9:25 | 9:55 | E30 Racing | 30 Minutes | Warm Up |
| R9 | 10:00 | 10:20 | 2LSS/APRA Pulsars | 10 Laps or 1 Lap after 10:18 | Race 3 |
| R10 | 10:25 | 10:45 | Vic V8s | 10 Laps or 1 Lap after 10:43 | Race 3 |
| R11 | 10:50 | 11:10 | Tin Tops | 10 Laps or 1 Lap after 11:08 | Race 3 |
| R12 | 11:15 | 12:15 | NSW ProdSports | 60 Minutes or 1 Lap after 12:13 | Race 2 |
| | 12:15 | 13:00 | LUNCH/GRID WALK | 45 Minutes | |
| R13 | 13:00 | 14:00 | E30 Racing | 60 Minutes or 1 Lap after 13:58 | Race 2 |
| R14 | 14:05 | 14:25 | 2LSS/APRA Pulsars | 10 Laps or 1 Lap after 14:23 | Race 4 |
| R15 | 14:30 | 14:50 | Vic V8s | 10 Laps or 1 Lap after 14:48 | Race 4 |
| R16 | 14:55 | 15:15 | Tin Tops | 10 Laps or 1 Lap after 15:13 | Race 4 |
| R17 | 15:20 | 15:40 | 2LSS/APRA Pulsars | 10 Laps or 1 Lap after 15:38 | Race 5 |
| R18 | 15:45 | 16:05 | Vic V8s | 10 Laps or 1 Lap after 16:03 | Race 5 |
| R19 | 16:10 | 16:30 | Tin Tops | 10 Laps or 1 Lap after 16:28 | Race 5 |